Chleb Miodowo-Owsiany
Chleb miodowo-Owsiany wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 895 kalorii, 27g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka aktywnych drożdży, jaj, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Maślany miodowy chleb piwny z miodowym masłem, batoniki owsiane blueberry bananan, oraz Batoniki Owsiane Z Cukinią Jagodową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki połączyć w rondlu; podgrzać do 120 do 13
Połącz 1 2/3 szklanki mąki chlebowej i następne 4 składniki w dużej misce do mieszania. Stopniowo dodawaj mieszaninę miodu i jajka, ubijając z niską prędkością za pomocą wytrzymałego miksera elektrycznego, aż do wymieszania. Beat ze średnią prędkością 3 więcej minut. Stopniowo mieszaj mąkę pszenną i wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, aby utworzyć miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię. Zagnieść do uzyskania gładkości i elastyczności (około 10 minut).
Umieścić w dobrze nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu.
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Punch ciasto w dół; odstawić na 15 minut. Podzielić na pół, kształtując każdą porcję na 2 małe kulki.
Umieść 2 kulki, obok siebie, w każdej z 2 dobrze nasmarowanych bochenków o wymiarach 9 x 5 cali.
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 20 minut lub do podwojenia luzem.
Połącz białko jaja i 1 łyżkę wody; Pędzel na wierzchy bochenków.
Piec w temperaturze 375 przez 35 do 40 minut lub do momentu, gdy bochenki zabrzmią puste po naciśnięciu. (Przykryj folią aluminiową ostatnie 15 minut, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.)
Natychmiast wyjąć z patelni; schłodzić na stojakach z drutu.
Bułki miodowo-owsiane: po pozostawieniu ciasta na spoczynek podzielić na 12 porcji; uformować w bułki.
Umieść na wysmarowanych blachach do pieczenia. Przykryć i odstawić 20 minut lub do podwojenia luzem.
Piec w temperaturze 375 przez 15 minut.