Chleb migdałowo-wiśniowy Maraschino
Maraschino Cherry Almond Bread to chleb wegetariański lakto ovo. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 248 kalorii, 3 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 41 centów za porcję, ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka wiśni maraschino, cukru, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 15% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak migdałowe babeczki z wiśniami Maraschino, babeczki z wiśniami Maraschino i słodki miękki chleb wiśniowy z polewą wiśniowo-migdałową.
Instrukcje
Odcedź wiśnie, zachowując sok; dodaj tyle wody do soku, aby zmierzyć 1/2 szklanki.
Wiśnie pokroić na ćwiartki; osusz i odłóż na bok.
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij wanilię.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawaj do ubitej masy na zmianę z zarezerwowanym sokiem. Dodać wiśnie i migdały.
Wlać do natłuszczonej formy 9-calowej. x 5 cali patelnia do chleba.
Piec w temperaturze 350° przez 50-60 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły.
W małej misce połącz składniki masła migdałowego.