Chleb Marchewkowy
Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 157 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś sól, zmielony cynamon, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Chleb Marchewkowy, Chleb Marchewkowo-Orzechowy, oraz Chleb Bananowy Marchewkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować marchew we wrzącej wodzie 15 minut lub do miękkości; odcedzić.
Umieścić marchew w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę pełnoziarnistą połączyć z 6 kolejnymi składnikami (przez goździki) w dużej misce.
Marchew, cukier i kolejne 4 składniki (przez białko jaja) połączyć w małej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę marchwi do mieszaniny mąki, mieszając tylko do połączenia.
Wlać ciasto do 8-calowej patelni bochenkowej pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 350 przez 50 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić chleb na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Pokrój chleb na 12 kromek.