Chleb marchewkowo-cukiniowy
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, chleb marchewkowo-cukiniowy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 65 kalorii , 2 g białka i 0 g tłuszczu . Za 12 centów za porcję otrzymasz śniadanie dla 32 osób. Jeśli masz pod ręką sól, sok pomarańczowy, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 38% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Chleb marchewkowo-cukiniowy , Chleb marchewkowo-cukiniowy i Chleb marchewkowo-cukiniowy .
Instrukcje
W misce połącz pierwsze osiem składników.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; Do masy marchewkowej dodawać na zmianę z sokiem pomarańczowym.
Wlać do dwóch wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 8-calowych. x 4 cale patelnie do chleba.
Piec w temperaturze 350° przez 45 minut lub do momentu zakończenia testu chleba. Schłodzić przez 10 minut; wyjąć z foremek na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i wino porto to moje ulubione dodatki do chleba z cukinii. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.