Chleb kukurydziany z melasą-Bourbon Butter

Chleb kukurydziany z melasą-Bourbon Butter może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru chleba. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Południowe danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz proszek do pieczenia, masło, Skórka z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Herbatniki z czarnego pieprzu z masłem Bourbon-Melasa, Silver Dollar Buttermilk-naleśniki orzechowe z masłem Bourbon Melasses i syropem klonowym, oraz Chleb Kukurydziany Południowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól połączyć w dużej misce.
Dodać maślankę i jajko; mieszać tylko do połączenia.
Umieść żeliwną patelnię 8-calową w piekarniku na 5 minut i wyjmij z piekarnika.
Dodać 2 1/2 łyżki masła do patelni; wirować do stopienia i lekko nasmarować patelni. Roztopione masło wymieszać na ciasto.
Dodać ciasto do rozgrzanej patelni.
Piec w 425 przez 20 minut lub aż lekko zbrązowieje i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta. Ostudzić 5 minut na patelni. Pokrój na 8 klinów.
Połącz pozostałe 2 1/2 łyżki masła, melasę, bourbon i skórkę w małej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością do połączenia (około 1 minuty).
Masło podawać z ciepłym chlebem kukurydzianym.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling]()
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine Leseurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki. Ten riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.