Chleb Kukurydziany Ciepłej Wody
Chleb kukurydziany z gorącą wodą może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 48 i kosztuje 18 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 236 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz margarynę, sodę oczyszczoną, melasę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chleb Kukurydziany, Ulubiony Chleb Drożdżowy Kukurydziany, oraz Chleb Żurawinowo-Kukurydziany Szybki.
Instrukcje
Umieść wrzącą wodę w dużej misce do mieszania. Mieszaj powoli mąkę kukurydzianą do wrzącej wody, aby uzyskać papkę, stale mieszając, aby wyeliminować duże grudki.
Dodaj sodę oczyszczoną do melasy i ubijaj, aż będzie lekka i spieniona.
Dodać mieszaninę melasy do mieszanki mąki kukurydzianej.
Wymieszać z masłem lub margaryną i solą. Wymieszać w zimnej wodzie, aby mieszanina była letnia. Rozpuścić drożdże w 1/4 szklanki ciepłej wody i dodać do mieszanki mąki kukurydzianej. Stopniowo dodawać mąkę.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść do uzyskania gładkości.
Umieścić w dużej nasmarowanej misce. Nasmarować wierzch ciasta. Przykryć wilgotną szmatką i pozostawić do podwojenia.
Rozwałkować ciasto i podzielić na 6 części. Uformuj 4 części w bochenki i umieść w patelniach bochenkowych 9 x 5 cali. Użyj pozostałego ciasta, aby zrobić 2 tuziny rolek. Pozostawić do wzrostu aż do podwojenia.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 35 do 40 minut, lub do brązowego.