Chleb kukurydziany
Przepis na chleb kukurydziany jest gotowy w około 40 minut i jest zdecydowanie spektakularną opcją lakto-owo-wegetariańską dla miłośników kuchni południowej. Ten przepis pozwala na przygotowanie 9 porcji, każda zawiera 248 kalorii , 5 g białka i 12 g tłuszczu . Za 35 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, mleka, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Sprawdza się jako bardzo przyjazny dla budżetu chleb. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 27% , co nie jest takie super. Podobne przepisy obejmują chleb kukurydziany z miodem , babeczki kukurydziane ze świeżą kukurydzą i pierożki z kukurydzą, szczypiorkiem i Cotiją w bulionie kukurydzianym z kokosem .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 205 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita). Lekko natłuść kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 8 cali.
W dużej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Wymieszaj jajko, śmietanę, mleko i masło w małej misce. Wymieszaj mieszankę jajeczną z mąką, aż będzie lekko wilgotna; wlej do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona blisko środka ciasta będzie czysta, przez 20–25 minut.