Chleb kukurydziany

Chleb kukurydziany
Przepis na chleb kukurydziany jest gotowy w około 40 minut i jest zdecydowanie spektakularną opcją lakto-owo-wegetariańską dla miłośników kuchni południowej. Ten przepis pozwala na przygotowanie 9 porcji, każda zawiera 248 kalorii , 5 g białka i 12 g tłuszczu . Za 35 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, mleka, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Sprawdza się jako bardzo przyjazny dla budżetu chleb. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 27% , co nie jest takie super. Podobne przepisy obejmują chleb kukurydziany z miodem , babeczki kukurydziane ze świeżą kukurydzą i pierożki z kukurydzą, szczypiorkiem i Cotiją w bulionie kukurydzianym z kokosem .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 205 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita). Lekko natłuść kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 8 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
2
W dużej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Beztłuszczowej Gorącej Polewy Lodowej Z Krówkami1/2 Szklanki Beztłuszczowej Gorącej Polewy Lodowej Z Krówkami
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Posypka Do PosypaniaPosypka Do Posypania
1 1/2 Szklanki świeżych Malin Lub Pokrojonych Truskawek1 1/2 Szklanki świeżych Malin Lub Pokrojonych Truskawek
3 Duże Cebule, Starte3 Duże Cebule, Starte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozkruszone Miękkie Cukierki MiętoweRozkruszone Miękkie Cukierki Miętowe
3
Wymieszaj jajko, śmietanę, mleko i masło w małej misce. Wymieszaj mieszankę jajeczną z mąką, aż będzie lekko wilgotna; wlej do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Shiitake, Pokrojonych W Plasterki1/4 Funta Grzybów Shiitake, Pokrojonych W Plasterki
Grube PrecleGrube Precle
Posypka Do PosypaniaPosypka Do Posypania
Wskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe IWskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe I
Wskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 LiściowyWskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 Liściowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania1 Szklanka Bezpestkowych Owoców Jeżyny Do Smarowania
Rozkruszone Miękkie Cukierki MiętoweRozkruszone Miękkie Cukierki Miętowe
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona blisko środka ciasta będzie czysta, przez 20–25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wytrzymałe, Zamykane Ponownie Torby PlastikoweWytrzymałe, Zamykane Ponownie Torby Plastikowe
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
5
Podawać na ciepło.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn