Chleb Króliczka
Przepis na chleb Króliczka można zrobić w około 1 godzinę i 40 minut. Ten przepis daje 8 porcji z 301 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Za 51 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis od Allrecipes wymaga migdałów, bochenków ciasta chlebowego, rodzynek i liści sałaty. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Z łyżką wynik 17%, to danie nie jest tak wybitne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Easter Bunny Bread, Talerz Crudité Bunny Bread, oraz Bunny Bark.
Instrukcje
Nasmaruj blachę do pieczenia.
Odetnij 1/4 ciasta z 1 bochenka i uformuj kulkę w kształcie gruszki na głowę królika.
Uformuj pozostałe 3/4 Bochenka w gruby owalny kształt dla ciała.
Połóż ciało na przygotowanej blasze do pieczenia i przymocuj głowę, ściskając 2 kawałki razem.
Wykonaj wąskie nacięcia, około 3/4 głębokości, z każdej strony głowy na wąsy.
Pokrój drugi Bochenek ciasta na 4 równe kawałki.
Zwiń 2 sztuki w 16-calowe liny. Złóż każdą linę na pół i ściśnij końce do głowy, aby uformować uszy.
Pokrój trzeci kawałek ciasta na pół i uformuj 2 owale o długości około 3 1/2 cala na tylne łapy. Przymocuj łapy do dolnych stron ciała. Wykonaj dwa 1-calowe nacięcia na łapach palców.
Pokrój pozostałe ciasto na 3 części. Uformuj 2 kawałki w kulki i uszczypnij po bokach przednie łapy.
Podziel pozostały kawałek ciasta na 3 równe kawałki i zwiń w 1-calowe kulki. Naciśnij kulki ciasta Na twarz, aby utworzyć dwa policzki i nos.
Naciśnij rodzynki Na twarz, aby zrobić oczy.
Wciśnij plasterki migdałów blisko siebie Na twarz, aby uzyskać zęby królika.
Przykryj i odstaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aż podwoi się, 30 do 45 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Lekko posmaruj Bochenek ubitym jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, 25 do 30 minut.
Wyjmij na ruszt, aby ostygł.
Aby podać, wyłóż półmisek sałaty i umieść króliczka na środku.