Chleb kowbojski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc wypróbuj Cowboy Bread. Jedna porcja zawiera 278 kalorii , 8 g białka i 5 g tłuszczu . Za 27 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. 63 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką sól, mleko, zmieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 62% , co jest solidne. Podobne przepisy to Cowboy Cookies With Pretzels and Raisinettes , Cheesy Cowboy Quesadillas i Cranberry Pumpkin Bread .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj wodę, mleko i cukier.
Posyp drożdże na wierzchu i odstaw na 5 minut, aby się rozpuściły.
Wymieszaj jajko i masło z mieszanką drożdżową, następnie dodaj sól, gałkę muszkatołową i 2 szklanki mąki.
Mieszaj, aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
Dodaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek miski. Wyłóż na posypaną mąką powierzchnię i ugniataj przez 10 minut (bez oszukiwania!).
Włóż ciasto do natłuszczonej miski i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość.
Podziel ciasto na 8 kulek i odstaw na kolejne 20 minut.
Rozwałkuj każdą kulkę na placek o średnicy 8–10 cali.
Rozgrzej żeliwną patelnię na średnio-wysokim ogniu. Smaż każdy kawałek chleba przez 30 do 60 sekund z każdej strony, lub do momentu pojawienia się jasno- lub średniobrązowych plamek. Trzymaj przykryty wilgotną ściereczką lub przechowuj w plastikowej torbie do momentu podania.