Chleb Kolendrowy
Chleb kolendrowy wymaga ok. 3 godziny od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1829 kalorii, 44g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako chleb. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jeśli masz mielony cynamon, miód, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest niesamowite. Spróbuj Chleb Kolendrowy, Szpinak Kolendra Szczypiorek Chleb, oraz Paprikan i kolendra przetarte steki z salsą pomarańczowo-Kolendrową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłym mleku w dużej misce. Wymieszać pozostałe składniki z wyjątkiem mąki uniwersalnej. Wymieszaj wystarczającą ilość mąki uniwersalnej, aby ciasto było łatwe w obsłudze.
Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniatać od 5 do 10 minut lub aż będzie gładka i elastyczna.
Umieścić w nasmarowanej misce; obrócić nasmarowaną stroną do góry. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu około 1 godziny lub do podwojenia. Ciasto jest gotowe, jeśli wcięcia pozostają po dotknięciu.
Smar DNA i boki 2 patelnie Bochenek, 9x5x3 cali. Dziurkować ciasto; podzielić na pół. Kształt każdej połowy w bochenek, 8 cali długości.
Na patelniach ułożyć bochenki. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce 40 do 45 minut lub aż podwójne.
Piekarnik rozgrzać do 375ºF.
Wytnij wzdłuż ukośnik w górnej części każdego bochenka.
Piec 35 do 40 minut lub aż bochenki są złotobrązowe i dźwięk puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni do stojaków Z Drutu; ostudzić. Przechowywać w plastikowej torbie lub hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.