Chleb Kieszonkowy
Chleb kieszonkowy jest wegańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 4% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, mąkę chlebową, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 14 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Z łyżką wynik 47% to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy są Wyznanie # 14: znałem to tylko przez "chleb kieszonkowy" ... chleb Pita, Kanapki z chlebem po grecku z jagnięciną, oraz Pocket Drumsticks.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić na kremowe, około 10 minut.
W dużej misce połączyć mieszaninę drożdży z 3 szklankami mąki i soli. Wymieszaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Gdy ciasto się ze sobą połączy, obrócić na lekko mączną powierzchnię i ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut. Lekko natłuść dużą miskę, włożyć ciasto do miski i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości, około 2 godzin. Tymczasem Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F (260 stopni C).
Ciasto podzielić na szesnaście równych kawałków i uformować w rundy.
Rolki na kwadratowe bochenki o grubości 1/4 cala.
Umieść na niepasanych blachach do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 4 do 5 minut, aż bochenki zaduszą się w środku.
Ostudzić na drucianym stojaku.