Chleb Kardamonowy
Chleb kardamonowy wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 73 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, mąkę chlebową, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Chleb Kardamonowy, Chleb Herbaciany Kumkwat-Kardamon, oraz Szybki chleb brzoskwiniowo-kardamonowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wszystkie składniki w maszynie do chleba w odpowiedniej kolejności dla maszyny. Użyj cyklu ciasta.
Na koniec cyklu ciasta wyjąć ciasto z maszyny.
Ułożyć na lekko posypanej mąką desce i pozostawić pod przykryciem na około 10 minut.
Kształt ciasta na bochenek, i umieścić go w 9 x 5 cala natłuszczonej patelni do chleba. Przykryć i odstawić na 45 minut.
Tuż przed pieczeniem umyj wierzch ciasta odrobiną mleka i ukoś linię na środku.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 30 do 35 minut.
Wyjąć z patelni i ostudzić na stojaku z drutu.