Chleb jagodowy pomarańczowy może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 404 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz margarynę, sól, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Chleb Jagodowy Pomarańczowy, Chleb Pomarańczowo-Jagodowy, oraz Chlebek Jagodowy Pomarańczowy.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj dno jednej patelni bochenkowej o wymiarach 5x9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
Piekarnik
2
W dużej misce połączyć mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia, sól, masło, jajko, skórka pomarańczowa, mleko i sok pomarańczowy. Beat z niską prędkością tylko do zwilżenia. Następnie beat ze średnią prędkością przez 2 minuty. Złóż jagody i rozłóż na przygotowaną patelnię.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 60 do 70 minut lub aż wykałaczka wbita w środek bochenka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni przez 10 minut, a następnie odwrócić na stojaku z drutu, aby całkowicie ostygnąć przed podaniem.