Chleb francuski z oliwkami Kalamata i tymiankiem
Przepis Francuski Chleb z oliwkami Kalamatan i tymiankiem może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 270 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Herbed Kalamatan Olives, Purée marchewkowe z oliwkami Kalamatan, oraz Farro Z Oliwkami Kalamatan Przepis.
Instrukcje
Mleko zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Dodajemy masło i cukier, mieszamy do rozpuszczenia masła.
Wlać mieszaninę do dużej miski.
Dodaj 1 szklankę wody o temperaturze pokojowej i chłodną mieszaninę do letniej (85 ° F do 35°), około 10 minut.
Dodać drożdże; wymieszać, aby zmiksować. Wymieszaj oliwki, tymianek i sól.
Dodać 1 szklankę mąki. Używając drewnianej łyżki, mieszaj, aż mąka zostanie włączona.
Dodać 3 szklanki mąki, 1 szklanka na raz, i energicznie mieszać łyżką drewna aż włączone po każdym dodaniu. W razie potrzeby dodać do 1/2 szklanki więcej mąki, aż ciasto będzie gładkie i zacznie odciągać się od boków miski. Duża miska oleju.
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż podwoi objętość, około 45 minut (nie dziurkować ciasta).
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 260°. duża blacha do pieczenia oleju. Obrócić ciasto na posmarowaną mąką powierzchnię roboczą(aby uniknąć opróżniania, nie dziurkować ciasta i nie zagniatać ciasta). Ciasto podzielić na 2 równe kawałki. Delikatnie uformować (nie zagniatać) każdy kawałek bagietki o długości 15 cali i szerokości 2 1/4 do 2 1/2 cala (ciasto nie będzie gładkie).
Bagietki przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia, rozstaw równomiernie od siebie. Przykryć luźno folią.
Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do lekko nadmuchanego, około 30 minut dla schłodzonego ciasta i 15 minut dla ciasta w temperaturze pokojowej.
Wierzch każdego bochenka posmarować lekko białkiem jajka. Obficie spryskać wnętrze piekarnika wodą( około 8 sprayów); natychmiast umieścić bochenki w piekarniku.
Piec 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 204° i kontynuuj pieczenie, aż bochenki będą głębokie złociste i wydrążone po naciśnięciu, około 35 minut. Spoko na stojaku.