Chleb francuski z oliwkami Kalamata i tymiankiem

Chleb francuski z oliwkami Kalamata i tymiankiem
Przepis Francuski Chleb z oliwkami Kalamatan i tymiankiem może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 270 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Herbed Kalamatan Olives, Purée marchewkowe z oliwkami Kalamatan, oraz Farro Z Oliwkami Kalamatan Przepis.

Instrukcje

1
Mleko zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodajemy masło i cukier, mieszamy do rozpuszczenia masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
3
Wlać mieszaninę do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj 1 szklankę wody o temperaturze pokojowej i chłodną mieszaninę do letniej (85 ° F do 35°), około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Dodać drożdże; wymieszać, aby zmiksować. Wymieszaj oliwki, tymianek i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
OliwkiOliwki
TymianekTymianek
DrożdżeDrożdże
SólSól
6
Dodać 1 szklankę mąki. Używając drewnianej łyżki, mieszaj, aż mąka zostanie włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Dodać 3 szklanki mąki, 1 szklanka na raz, i energicznie mieszać łyżką drewna aż włączone po każdym dodaniu. W razie potrzeby dodać do 1/2 szklanki więcej mąki, aż ciasto będzie gładkie i zacznie odciągać się od boków miski. Duża miska oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż podwoi objętość, około 45 minut (nie dziurkować ciasta).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
2
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 260°. duża blacha do pieczenia oleju. Obrócić ciasto na posmarowaną mąką powierzchnię roboczą(aby uniknąć opróżniania, nie dziurkować ciasta i nie zagniatać ciasta). Ciasto podzielić na 2 równe kawałki. Delikatnie uformować (nie zagniatać) każdy kawałek bagietki o długości 15 cali i szerokości 2 1/4 do 2 1/2 cala (ciasto nie będzie gładkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
CiastoCiasto
PunchPunch
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Bagietki przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia, rozstaw równomiernie od siebie. Przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do lekko nadmuchanego, około 30 minut dla schłodzonego ciasta i 15 minut dla ciasta w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
5
Wierzch każdego bochenka posmarować lekko białkiem jajka. Obficie spryskać wnętrze piekarnika wodą( około 8 sprayów); natychmiast umieścić bochenki w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Piec 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 204° i kontynuuj pieczenie, aż bochenki będą głębokie złociste i wydrążone po naciśnięciu, około 35 minut. Spoko na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn