Chleb Dyniowy

Chleb Dyniowy
Jeśli u pacjenta występuje około 1 godzina do spędzenia w kuchni, chleb z dyni może być spektakularnym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 443 kalorie, 6G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6832 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. To działa dobrze jako bardzo niedrogie śniadanie. Ten przepis z prostych przepisów wymaga gałki muszkatołowej, ziela angielskiego, cukru i zmielonego imbiru. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Chleb z dyni z masłem z dyni i miodem na # FallFest, Ekologiczny Chleb Dyniowy Evoo Z Dodatkiem Pestek Dyni, oraz Świeży Domowy Puree Z Dyni I Chleb Z Dyni.

Instrukcje

1
Zrób domowe puree z dyni( opcjonalnie): aby zrobić własne puree z dyni, pokrój małą dynię cukrową na pół poziomo. Użyj dużej metalowej łyżki, aby zeskrobać nasiona i sznurowate rzeczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2
Ułóż połówki dyni wycięte z boku na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Piec w temperaturze 177° do miękkości, około 45 minut do godziny. Super, zgarnij mięso. Odmierz 1 filiżankę puree do tego przepisu i zamrozić, czego nie używasz do przyszłego użytku. Lub, jeśli pracujesz z kawałkami dyni, piecz, gotuj lub paruj je do miękkości, a następnie usuń i wyrzuć skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Rozgrzej piekarnik i przygotuj patelnię: Rozgrzej piekarnik do 180°C (350°F). Umieść w środkowym stojaku piekarnika. Posmaruj wnętrzności patelni bochenkowej 4x8 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
W dużej misce wymieszać mąkę, sól, sodę oczyszczoną, zmielony imbir, cynamon, gałkę muszkatołową i ziele angielskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
Groch FioletowyGroch Fioletowy
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
W osobnej misce wymieszać purée z dyni, cukier, roztopione masło, ubite jajka, 1/4 szklanki wody, melasę i skórkę pomarańczową (jeśli jest używana).
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Dodać suche składniki do mokrych składników i mieszać, aż tylko połączone i nie ma więcej suchej mąki w cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
2
Nie przesadzaj! Jeśli dodasz posiekane orzechy pekan lub orzechy włoskie, wymieszaj je.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
3
Piec: 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Wlać ciasto do patelni bochenek i wygładzić wierzch.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
5
Piec w temperaturze 350 ° F (180 ° C) przez 45 do 60 minut (w zależności od piekarnika i koloru patelni bochenka—ciemne Patelnie gotują zawartość szybciej niż jasne patelnie), lub do momentu, gdy tester szturchnął środek bochenka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na patelni przez 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Następnie uruchom tępy nóż obiadowy na krawędziach chleba z dyni, aby delikatnie oddzielić go od patelni. Odwróć go, aby poluzować go z patelni i połóż bochenek na stojaku, aby całkowicie ostygł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Glazura: jeśli używasz glazury, ubij razem w średniej misce cukier puder, sok pomarańczowy, skórkę i wanilię, aż będą gładkie. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj trochę więcej soku. Jeśli jest zbyt cienki, dodaj trochę więcej cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Poczekaj, aż chleb z dyni całkowicie ostygnie, zanim skropisz glazurą lub pokroisz. Wskazówka: Użyj ząbkowanego noża do krojenia. Mniej okruchów w ten sposób!
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy

Składniki

2001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki mąki1/2 szklanki mąki1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogroch fioletowygroch fioletowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony1Batoniki toffi Heathlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan1Batoniki toffi Heath1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1Batoniki toffi Heath10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali2401 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefiliżanka purée z dyni, kupiona w sklepie lub domowej robotyfiliżanka purée z dyni, kupiona w sklepie lub domowej roboty2001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szklanka cukruszklanka cukru1121 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki niesolonego masła, stopionego1/2 szklanki niesolonego masła, stopionego2largesjaja pobijanejaja pobijane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)2Batoniki toffi Heath4 szklanki mąki pszennej4 szklanki mąki pszennej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoskórka pomarańczowa (opcjonalnie)skórka pomarańczowa (opcjonalnie)651 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan lub włoskich (opcjonalnie)1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan lub włoskich (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżółty owocowy roll-upżółty owocowy roll-up23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calajak zazdrość aniołajak zazdrość anioła1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreobiały chleb, pokrojony w cienkie kromki (około 18 kromek)biały chleb, pokrojony w cienkie kromki (około 18 kromek)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Chleb dyniowy w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn