Chleb Dyniowo-Żurawinowy
Chleb dyniowo-żurawinowy może być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 14 i kosztuje 29 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonego cynamonu, soli, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 26 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Chleb Z Dyni Żurawinowy Orzechowy, Chleb Z Dyni Żurawinowej, oraz Chleb Z Dynią Żurawinową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 5 składników połączyć w misce.
Połączyć dynię, 3/4 szklanki brązowego cukru, mleko, olej, i jajko w misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż do wymieszania. Wymieszać wanilią.
Dodać mieszaninę mąki, mieszając tylko do wilgotnego. Złóż żurawinę.
Wlać ciasto do patelni o wymiarach 8 x 4 cale pokrytej natryskiem do gotowania.
Połącz 2 łyżki brązowego cukru, 2 łyżki mąki i 1/4 łyżeczki cynamonu w małej misce.
4 łyżeczki masła pokroić blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanka będzie przypominała Gruboziarnisty posiłek.
Posypać równomiernie ciasto.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut; wyjąć bochenek z patelni i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.