Chleb Dyniowo-Orzechowy
Chleb Dyniowo-Owocowy to wegetariańskie śniadanie lakto ovo. Z tego przepisu wychodzą 24 porcje zawierające 261 kalorii, 4 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 47 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup sodę oczyszczoną, mielony cynamon, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 26% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Wypróbuj chleb owocowo-orzechowy, chleb owocowo-orzechowy i chleb owocowo-orzechowy, aby znaleźć podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce ubij cukier, dynię, olej, jajka i wanilię, aż dobrze się wymieszają.
Połącz mąkę, cynamon, sól, sodę oczyszczoną i goździki; stopniowo ubijaj w mieszance dyni, aż się wymiesza. Dodać orzechy włoskie, rodzynki i żurawinę.
Przenieś do dwóch natłuszczonych 9-calowych. x 5 cali patelnie do chleba.
Piec w temperaturze 350° przez 60-70 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę.
Do smarowania włóż żurawinę do małej miski; dodać wrzącą wodę.
Odstaw na 5 minut; odpływ. W małej misce ubij ser śmietankowy na gładką masę. Ubij żurawinę i orzechy włoskie, aż się połączą.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Chleb Dyniowy bardzo dobrze komponuje się z Cream Sherry, Portem i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "