Chleb Drożdżowy Kukurydziany
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj chleba drożdżowego z mąki kukurydzianej. Jedna porcja zawiera 98 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 32. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mąkę kukurydzianą, mąkę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ulubiony Chleb Drożdżowy Kukurydziany, Słodki Hawajski Chleb Drożdżowy Mango (Maszyna Do Chleba), oraz Pieczenie Chleba: Chleb Drożdżowy Z Kukurydzy Słodkiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w rondlu; podgrzewaj, aż margaryna się rozpuści. Fajne do 105 do 11
Połączyć drożdże i ciepłą wodę; odstawić 5 minut.
Połącz mieszaninę mleka, mieszaninę drożdży, 1 szklankę mąki, mąki kukurydzianej i jajka w dużej misce do mieszania; ubić mieszaninę ze średnią prędkością miksera elektrycznego, aż dobrze się wymieszać. Stopniowo mieszać w tyle 2 do 2 1/2 szklanki mąki, aby miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagniatać do uzyskania gładkości i elastyczności (około 10 minut).
Umieść w misce pokrytej sprayem do gotowania; obróć do pokrywy wierzchniej. Przykryć; odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Ciasto dziurkujemy, dzielimy na pół.
Zwiń 1 porcję w prostokąt o wymiarach 14 x 7 cali.
Zwinąć, zaczynając od krótkiej strony, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypać końce do uszczelnienia.
Umieść, szew od strony dołu, w patelni bochenkowej 8 x 4 cale pokrytej natryskiem do gotowania. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia luzem.
Pieczemy chleb w temperaturze 350 ° C przez 30-35 minut lub do momentu, gdy bochenki zabrzmią puste po naciśnięciu.
Natychmiast wyjąć z patelni i schłodzić na stojakach z drutu.