Chleb do pizzy nadziewany warzywami
Chleb do pizzy nadziewany warzywami może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 512 kalorii , 18 g białka i 31 g tłuszczu każda. Za 1,51 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup ser mozzarella, pół na pół śmietanki, płatki pietruszki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 34% , to danie nie jest tak niesamowite. Veggie Pizza Focaccia Bread , Thai Veggie Naan Bread Pizza i Grilled Veggie French Bread Pizza są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ugotuj warzywa zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odpływ.
Większe warzywa pokroić na kawałki wielkości kęsa; odłożyć na bok.
W małym rondlu podsmaż cebulę i czosnek na oleju, aż będą miękkie.
Dodaj śmietanę i serek śmietankowy; gotować i mieszać na małym ogniu aż do połączenia. Wymieszaj kurczaka, pietruszkę, bazylię, seler, sól i pieprz; przegrzać.
Dodaj 4 łyżki parmezanu i 1/4 szklanki sera mozzarella. Mieszaj, aż ser się rozpuści; zdjąć z ognia.
Posmaruj blachę do pieczenia dodatkowym olejem.
Rozwałkuj spód pizzy na blasze do pieczenia, zachowując prostokątny kształt.
Posyp pozostałym serem mozzarella wzdłuż środka. Połóż mieszaninę kurczaka na serze, rozprowadzając ją na szerokość około 4 cali. Zwilżyć krawędzie ciasta. Złóż długie boki na mieszaninę kurczaka i dociśnij, aby uszczelnić. Zaciśnij końce, aby je uszczelnić i złożyć pod spód.
Posmaruj wierzch olejem; posypać bazylią i pozostałym parmezanem.
Piec w temperaturze 425°C przez 10-12 minut lub do momentu, aż wierzch będzie złotobrązowy.