Chleb Czekoladowy
Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 274 kalorie. Ten przepis służy 10. Mieszanka jaj, ekstrakt z wanilana, stalówki kakaowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Więcej o zdrowym chlebie w pięć minut dziennie: czekoladowe Espresso chleb pełnoziarnisty, Maszyna Do Chleba Migdałowo-Czekoladowy Chleb, oraz Chocolate Chocolate Chip Greek Yogurt Banana Bread dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce lub misce miksera stojącego, połączyć mleko sojowe i 1 łyżkę cukru i wymieszać do rozpuszczenia.
Posyp drożdże płynem, delikatnie wymieszaj i odstaw na bok, aż zacznie się spieniać, około 10 minut.
W międzyczasie roztopić masło i czekoladę w kuchence mikrofalowej, podgrzewać w mikrofalówce przez 15 sekund, następnie mieszając i kontynuując w 5-10 sekundowych seriach na przemian mieszając, aż się stopią. Możesz również użyć miski ustawionej na rondlu z gotującą się wodą.
Gdy drożdże są spienione, wymieszać z pozostałym cukrem, jajkiem, wanilią i solą.
Wymieszać połowę mąki i kakao w proszku, następnie roztopioną czekoladę i masło, a następnie resztę mieszanki mąki i mieszać, aż dobrze się wkomponuje.
Energicznie wymieszać szpatułką lub drewnianą łyżką przez pięć minut, aż będzie gładka. Jeśli używasz miksera stojącego, przymocuj hak do ciasta i ubijaj przez pięć minut.
Przykryj miskę luźno folią lub wilgotnym ręcznikiem papierowym i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 2 godziny. Będzie to około dwukrotnie jego pierwotny rozmiar.
Masło 9 " patelnia Bochenek. Wymieszaj czekoladę i stalówki (jeśli używasz) do ciasta; może być trochę sztywne, w takim przypadku po prostu ugniataj je tak, jak zwykłe ciasto chlebowe: złóż je na pół, daj ćwierć obrotu i powtórz. Mieszaj/ugniataj przez 2 minuty, a następnie zbierz ciasto do kulki i umieść je na przygotowanej patelni. Poklepać ciasto, aż będzie równe i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 350ºF.
Piec Bochenek przez 35-40 minut, lub aż pojawi się gotowy i brzmi puste po uderzeniu; lub jego temperatura wewnętrzna osiągnie 180ºF. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na patelni.