Chleb Czekoladowo-Jabłkowy
Czekoladowy chleb jabłkowy może być tylko chleb, którego szukasz. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 421 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką jabłka, zmielony cynamon, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Jabłkowo-Czekoladowy Budyń Chlebowy, Chocolate Apple Pie Monkey Bread, oraz Szarlotka chleb z czekoladą Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić polewę, w małej misce wymieszaj cukier, cynamon i drobno posiekane orzechy włoskie. Odstawić.
W średniej misce połączyć mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i gałkę muszkatołową. Odstawić.
W oddzielnej dużej misce śmietany masło i cukier.
Dodać jajka i ekstrakt z wanilii i dobrze wymieszać. Stopniowo ubijaj mieszankę mąki na przemian z maślanką. Wymieszać z jabłkami, orzechami włoskimi i półsłodkimi kawałkami czekolady.
Wlać do natłuszczonej patelni bochenkowej 9x5x3 cala.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F (175 stopni C) przez 50 do 60 minut. Schłodzić przez 15 minut.
Zdjąć z patelni. Schłodzić na stojaku z drutu.