Chleb Cytrynowo-Jagodowy
Chleb Cytrynowo-Jagodowy może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 16 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 134 kalorie, 3 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka proszku do pieczenia, soku z cytryny, cukru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 13%, to danie jest raczej złe. Wypróbuj chleb cytrynowo-jagodowy z polewą cytrynową, chleb cytrynowo-jagodowy i chleb cytrynowo-jagodowy, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło, cukier, sok z cytryny i jajka.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodawać do masy jajecznej na zmianę z mlekiem, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Dodać jagody, orzechy i skórkę z cytryny.
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 8 cali. x 4 cale patelnia do chleba.
Piec w temperaturze 350° przez 60-70 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.
Połącz składniki glazury; posmarować ciepłym pieczywem. Całkowicie ostudzić.