Chleb Cytrynowo-Glazurowany Cytrynowy

Chleb Cytrynowo-Glazurowany Cytrynowy
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 99g białka, 147 g tłuszczu, oraz w sumie 4699 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $12.23 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka konfitur morelowych, brandy, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Glazurowany Chleb Cytrynowy, Glazurowany Cytrynowy Chleb Z Cukinią, oraz Chleb Makowy Szkliwiony Cytryną.

Instrukcje

1
Wlać mleko do małego rondla. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; przykryć i niech strome 20 minut. W razie potrzeby, przed kontynuowaniem, przepłukać mleko, aż termometr do natychmiastowego odczytu włożony do mieszaniny rejestruje się w zakresie od 41° do115.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
3
Zmiksuj cukier i skórkę cytryny w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CukierCukier
4
Wymieszać 1 1/2 szklanki mąki i drożdży w misce wytrzymałego miksera wyposażonego w przystawkę do łopatek. Wyrzucić wanilii i dodać ciepłe mleko do miski; ubić, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Odstawić, aż lekko nadęty, o 15 protokół.
6
Dodaj 3 szklanki mąki, jajka i brandy do mieszaniny drożdży; ubijaj na średniej prędkości, aż ciasto będzie gładkie i lekko twarde, dodając więcej mąki przez łyżki stołowe, jeśli ciasto jest lepkie lub dodając wodę przez łyżki stołowe, jeśli ciasto jest suche, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
7
Dodać mieszankę cukier-skórka cytrynowa i sól. Beat na średniej prędkości 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CukierCukier
SólSól
8
Dodać masło i ubijać do wchłonięcia i ciasto jest gładkie i miękkie, o 5 minut dłużej. Miskę szczelnie przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż podwoi się objętość, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Obficie masło 12-cup Bundt pan. Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię; delikatnie zagnieść w kulkę. Używając palców, zrób dziurę w środku ciasta, tworząc kształt pączka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
11
Przełożyć na przygotowaną patelnię, przesuwając otwór w cieście nad środkową rurką na patelni. Przykryć patelnię folią; przechowywać w lodówce przez noc (ciasto wzrośnie do góry patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
12
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż ciasto nie wróci po delikatnym naciśnięciu palcami, około 1 godziny 30 minut (ciasto wzrośnie powyżej patelni o 1 do 1 1/2 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
W międzyczasie umieść stojak w najniższej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Piec chleb, aż dobrze rumiane na wierzchu, o 20 protokół. Owiń arkusz folii luźno na górze i bokach patelni, aby zapobiec przerostowi. Nadal piec chleb, aż głęboki brązowy na górze i tester włożony w pobliżu środka wychodzi czysty, obracając patelnię od czasu do czasu nawet do pieczenia, o 40 minut dłużej. Natychmiast odwróć chleb na stojak.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
15
Konfitury wymieszać w małym rondlu na średnim ogniu, aż się stopią.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Brush konserwuje cały ciepły chleb. Całkowicie schłodzić, co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
ChlebChleb
1
Przesiać 1 1/3 szklanki cukru pudru do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać sok z cytryny i ubijać, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać więcej cukru pudru przez łyżki stołoweprzykłady, jeśli glazura jest zbyt cienka, aby przylegać do chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
ChlebChleb
GlazuraGlazura
4
Mżawka glazury nad chłodnym chlebem i odstawić, aż zestawy glazury, o 1 godzinę. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Owinąć luźno folią i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
GlazuraGlazura
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia49
Magazyn