Chleb Cytrynowo-Glazurowany Cytrynowy
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 99g białka, 147 g tłuszczu, oraz w sumie 4699 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $12.23 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka konfitur morelowych, brandy, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Glazurowany Chleb Cytrynowy, Glazurowany Cytrynowy Chleb Z Cukinią, oraz Chleb Makowy Szkliwiony Cytryną.
Instrukcje
Wlać mleko do małego rondla. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Przynieś na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia; przykryć i niech strome 20 minut. W razie potrzeby, przed kontynuowaniem, przepłukać mleko, aż termometr do natychmiastowego odczytu włożony do mieszaniny rejestruje się w zakresie od 41° do115.
Zmiksuj cukier i skórkę cytryny w procesorze.
Wymieszać 1 1/2 szklanki mąki i drożdży w misce wytrzymałego miksera wyposażonego w przystawkę do łopatek. Wyrzucić wanilii i dodać ciepłe mleko do miski; ubić, aby zmiksować.
Odstawić, aż lekko nadęty, o 15 protokół.
Dodaj 3 szklanki mąki, jajka i brandy do mieszaniny drożdży; ubijaj na średniej prędkości, aż ciasto będzie gładkie i lekko twarde, dodając więcej mąki przez łyżki stołowe, jeśli ciasto jest lepkie lub dodając wodę przez łyżki stołowe, jeśli ciasto jest suche, około 6 minut.
Dodać mieszankę cukier-skórka cytrynowa i sól. Beat na średniej prędkości 5 minut.
Dodać masło i ubijać do wchłonięcia i ciasto jest gładkie i miękkie, o 5 minut dłużej. Miskę szczelnie przykryć folią.
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż podwoi się objętość, około 2 godzin.
Obficie masło 12-cup Bundt pan. Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię; delikatnie zagnieść w kulkę. Używając palców, zrób dziurę w środku ciasta, tworząc kształt pączka.
Przełożyć na przygotowaną patelnię, przesuwając otwór w cieście nad środkową rurką na patelni. Przykryć patelnię folią; przechowywać w lodówce przez noc (ciasto wzrośnie do góry patelni).
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż ciasto nie wróci po delikatnym naciśnięciu palcami, około 1 godziny 30 minut (ciasto wzrośnie powyżej patelni o 1 do 1 1/2 cala).
W międzyczasie umieść stojak w najniższej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Piec chleb, aż dobrze rumiane na wierzchu, o 20 protokół. Owiń arkusz folii luźno na górze i bokach patelni, aby zapobiec przerostowi. Nadal piec chleb, aż głęboki brązowy na górze i tester włożony w pobliżu środka wychodzi czysty, obracając patelnię od czasu do czasu nawet do pieczenia, o 40 minut dłużej. Natychmiast odwróć chleb na stojak.
Konfitury wymieszać w małym rondlu na średnim ogniu, aż się stopią.
Brush konserwuje cały ciepły chleb. Całkowicie schłodzić, co najmniej 3 godziny.
Przesiać 1 1/3 szklanki cukru pudru do małej miseczki.
Dodać sok z cytryny i ubijać, aby zmiksować.
Dodać więcej cukru pudru przez łyżki stołoweprzykłady, jeśli glazura jest zbyt cienka, aby przylegać do chleba.
Mżawka glazury nad chłodnym chlebem i odstawić, aż zestawy glazury, o 1 godzinę. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Owinąć luźno folią i przechowywać w temperaturze pokojowej.)