Chleb Cynamonowy
Przepis na Chleb Cynamonowy Zawijany można przygotować w około 50 minut. Ten przepis służy 32 porcji. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 3 g białka i 2 g tłuszczu. Za 13 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mielonego cynamonu, cukru pudru, wody i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak smaczny. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 15%. Podobne przepisy obejmują chleb cynamonowy, chleb cynamonowy i chleb cynamonowy.
Instrukcje
W misce maszyny do pieczenia chleba umieść pierwsze osiem składników w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz konsystencję ciasta (sprawdź ciasto po 5 minutach mieszania; w razie potrzeby dodaj 1–2 łyżki wody lub mąki).
Po zakończeniu cyklu przełóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na pół.
Każdą porcję rozwałkuj na 10-centymetrowy placek. x 8 cali prostokąt.
Połącz cukier i cynamon; posypać ciasto.
Zwiń ciasno galaretkę, zaczynając od krótszego boku. Ściśnij szwy i końce, aby uszczelnić.
Umieścić szwem do dołu w dwóch natłuszczonych 9-calowych. x 5 cali patelnie do chleba. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Piec w temperaturze 350° przez 25 minut. Przykryj folią; piec 5-10 minut dłużej lub do złotego koloru.
Wyjmij z patelni na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
W dużej misce wymieszaj cukier cukierniczy, wanilię i mleko w takiej ilości, aby uzyskać pożądaną konsystencję; posmarować ciepłe bochenki.