Chleb cukiniowy z marokańskimi przyprawami

Chleb cukiniowy z marokańskimi przyprawami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać chleb z cukinią z marokańskich przypraw spróbować. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 68 kalorii. Ten przepis służy 48. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, biga, mąkę chlebową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kuskus Z Marokańskimi Przyprawami, Barramundi z marokańskimi przyprawami, oraz Noga jagnięcina z marokańskimi przyprawami.

Instrukcje

1
W misce stojącego miksera lub innej dużej miski posypać drożdże 1 szklanką ciepłego (100 do 11
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
wody; odstawić do spienienia, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Dodaj 3/4 szklanki zimnej wody, biga, cukinia, 3 szklanki mąki chlebowej, mąki pełnoziarnistej i soli do mieszaniny drożdży. Beat z mocowania wiosła na niskiej prędkości, lub mieszać z ciężką łyżką, aż dobrze wymieszać. Stopniowo ubijać lub mieszać w 1 1/2 więcej szklanek mąki chlebowej, 1/4 szklanki na raz, aż mieszanina tworzy miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
CukiniaCukinia
CiastoCiasto
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
SólSól
4
Przełącz na hak do ciasta i ubijaj na średniej prędkości, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne i ciągnie czysto z boków miski, ale nadal jest lekko lepkie, 6 do 8 minut; lub zeskrobuj ciasto na lekko posypaną mąką deskę i wyrabiaj ręcznie, aż będzie gładkie i elastyczne, ale nadal lekko lepkie, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodać pietruszkę, paprykę, pistacje, kminek i płatki chili i ubić hakiem ciasta lub ugniatać ręcznie, aż do włączenia (po wymieszaniu ręcznie, umieścić ciasto w misce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
PaprykaPapryka
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KminekKminek
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Przykryć miskę folią; niech ciasto rośnie w temperaturze pokojowej, aż podwoi się, 2 do 2 1/2 godziny. Uderz ręką, aby wydalić powietrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Ponownie przykryć ciasto folią i odstawić ponownie do podwojenia, 1 do 1 1/2 godziny. Lub na powolny wzrost, schłodzić co najmniej 8 i do 12 godzin; odstawić do temperatury pokojowej, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Zeskrobać ciasto na dobrze posmarowaną mąką deskę i krótko zagnieść, aby wydalić powietrze. Podziel na pół. Lekko posypanymi mąką rękami Zbierz każdą połowę w kulkę, a następnie rozciągnij i podwiń krawędzie, aby uformować gładki owal z lekko zwężającymi się końcami (około 8 cali. długie i 4 w. szeroki w środku).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
9
Ułóż bochenki na dobrze posmarowanej mąką powierzchni, lekko odkurz mąką, przykryj luźno folią i pozostaw do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej, aż będą lekko spuchnięte i przytrzymaj odcisk palca po lekkim naciśnięciu, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
10
Posypać 13-na 17-calowy blachy do pieczenia obficie z mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Przenieść bochenki, jeden po drugim, do arkusza, w odstępie od 2 do 3 cali. Za pomocą ostrego noża wykonaj trzy ukośne cięcia o głębokości 1 cala i odległości od 1 do 2 cali w poprzek bochenków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
12
Umieść arkusz na stojaku w dolnej trzeciej części pieca regularnego lub konwekcyjnego 450.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Lub, jeśli używasz kamienia do pieczenia, delikatnie przesuń krawędź blachy do pieczenia pokrytej mączką kukurydzianą pod jednym bochenkiem i podnieś ją na koniec blachy. Ukośnik zgodnie z kierunkiem powyżej, a następnie delikatnie przesuń bochenek na jedną stronę kamienia w piekarniku, pozostawiając miejsce na drugi Bochenek. Powtórz, aby ukroić i przenieść drugi Bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
14
Spryskaj od 3 do 4 tryskaczy wody na podłogę lub boki piekarnika, uważając, aby nie natryskiwać w pobliżu elementu grzejnego lub żarówki, a następnie szybko zamknij drzwi.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Piec chleb, spryskując dwa razy więcej w odstępach 5-minutowych podczas pierwszych 10 minut pieczenia, aż skórka będzie dobrze rumiana, łącznie 35 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Przelać bochenki do stelaża, aby ostygły przez co najmniej 1 godzinę. Przechowywać w papierowych torebkach w temperaturze pokojowej do 2 dni. Aby ponownie odsączyć skórkę, umieść bochenki bezpośrednio na stojaku w piekarniku 400 i piecz przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Biga: w misce posypać 1/4 łyżeczki aktywnych suchych drożdży ponad 1/4 szklanki ciepłego (100 do 11
Składniki, których będziesz potrzebować
Aktywne Suche DrożdżeAktywne Suche Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
18
woda.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
19
Odstawić do spienienia, o 5 minut.
20
Dodaj 1/2 szklanki zimnej wody. Łyżką drewnianą wymieszaj 1 1/2 szklanki mąki chlebowej, aż mieszanina utworzy miękkie ciasto. Przykryć folią i schłodzić 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
CiastoCiasto
WodaWoda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
21
Odstawić do temperatury pokojowej przed użyciem, około 1 godziny.
22
Skrót: bez Big, nasze przepisy nadal produkują świetne bochenki. W podstawowym przepisie wystarczy zwiększyć drożdże o 1 1/4 łyżeczki, mąkę chlebową o 1 1/2 szklanki, a wodę o 3/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia7
Magazyn