Chleb Cheddar Jalapeño
Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 9g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sól, grubo cheddar, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Chleb Cheddar Jalapeno, Chleb Z Preclem Jalapeno Cheddar, oraz Chleb Z Serem Jalapeno Cheddar.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże i 1 łyżkę ciepłej wody w małej misce; pozostawić mieszaninę do spienienia, o 5 protokół. (Jeśli nie pieni się, wyrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Wymieszać mąkę, sól, olej, mieszanina drożdży i pozostałe 1 3/4 szklanki ciepłej wody w misce miksera przy niskiej prędkości, aż miękkie ciasto tworzy. Zwiększ prędkość do średnio-wysokiej i pokonać 3 minuty więcej.
Dodaj jalapeño, 1 1/2 szklanki Cheddar i 1/2 szklanki Parmigiano-Reggiano i wymieszać aż do połączenia.
Zeskrobać ciasto po stronie miski (dookoła) do środka, a następnie posypać lekko mąką. Przykryj miskę czystym ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte), aby nie formować skorupy i pozwól wyrośnięciu ciasta w wolnym od przeciągów miejscu w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, od 2 do 2 1/2 godziny. (Alternatywnie, niech ciasto wyrośnie w misce w lodówce 8 do 12 godzin.)
Obróć ciasto na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i delikatnie uformuj w około 11 - na 8-calowy prostokąt z mąką rękami.
Fold ciasto w trzecich (jak litera) z mąki ręce (ciasto będzie lepki), naciskając wzdłuż szwu każdego krotnie do uszczelnienia.
Umieścić ciasto, szew strony w dół, w naoliwionej 9-przez 5-calowy bochenek patelni. Przykryj patelnię tym samym czystym ręcznikiem kuchennym i pozwól wyrośnięciu ciasta w wolnym od przeciągów miejscu w ciepłej temperaturze pokojowej, aż ciasto całkowicie wypełni patelnię i unosi się nad nią lekko, od 1 do 1 1/4 godziny.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Szczotka bochenek z jajkiem, a następnie posypać pozostałe 2 łyżki Cheddar i pozostałe 1/4 Puchar Parmigiano-Reggiano w dół centrum bochenka.
Piec, aż chleb będzie złoty i brzmi pusto po naciśnięciu na dno, 50 minut do 1 godziny. Poprowadź nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować bochenek, a następnie usuń z patelni, aby sprawdzić doneness.
Powrót chleb (nie na patelni) do piekarnika i obrócić na bok, a następnie piec 10 minut więcej do chrupiącej skórki. Schłodzić całkowicie na stojaku, około 1 1/2 godziny.