Chleb bananowo-cukiniowy

Chleb bananowo-cukiniowy
Przepis na chleb bananowo-cukiniowy można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut . Ten przepis pozwala na przygotowanie 32 porcji, każda o zawartości 140 kalorii , 2 g białka i 5 g tłuszczu . Za 22 centy za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Świetnie sprawdza się jako śniadanie. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, soli, bananów i oleju roślinnego. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i laktoowowegetariańską . Z oceną Spoonacular wynoszącą 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Babeczki bananowo-cukiniowe , Ciasto czekoladowo-bananowe z cukinii i Pikantne kulki bananowo-cukiniowe .

Instrukcje

1
W misce ubij jajka. Dodaj cukier i olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
Dodatkowe Pokrojone świeże TruskawkiDodatkowe Pokrojone świeże Truskawki
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Dodaj banany i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
3
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i sól z masą jajeczną. Dodaj cukinię i orzechy pekan, mieszając, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Dżem Jagodowy Dobrej JakościDżem Jagodowy Dobrej Jakości
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Pokrojone świeże TruskawkiDodatkowe Pokrojone świeże Truskawki
4
Wlać do dwóch natłuszczonych foremek do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
5
Piecz w temperaturze 175°C przez 50 minut lub do momentu, aż patyczek w środku będzie suchy. Odstaw do ostygnięcia na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
6
Wyjąć z patelni i odłożyć na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia0
Magazyn