Chleb bananowo-cukiniowy
Przepis na chleb bananowo-cukiniowy można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut . Ten przepis pozwala na przygotowanie 32 porcji, każda o zawartości 140 kalorii , 2 g białka i 5 g tłuszczu . Za 22 centy za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Świetnie sprawdza się jako śniadanie. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, soli, bananów i oleju roślinnego. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i laktoowowegetariańską . Z oceną Spoonacular wynoszącą 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Babeczki bananowo-cukiniowe , Ciasto czekoladowo-bananowe z cukinii i Pikantne kulki bananowo-cukiniowe .
Instrukcje
W misce ubij jajka. Dodaj cukier i olej.
Dodaj banany i dobrze wymieszaj.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i sól z masą jajeczną. Dodaj cukinię i orzechy pekan, mieszając, aż składniki się połączą.
Wlać do dwóch natłuszczonych foremek do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali.
Piecz w temperaturze 175°C przez 50 minut lub do momentu, aż patyczek w środku będzie suchy. Odstaw do ostygnięcia na 10 minut.
Wyjąć z patelni i odłożyć na kratkę do całkowitego ostygnięcia.