Chleb Anadama
Chleb Anadama może być tylko chleb, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 63 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 525 kalorii, 10g białka, oraz 21 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pakietów aktywnych drożdży, mączka kukurydziana, sól koszerna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chleb Anadama, Chleb Anadama, oraz Chleb Anadama.
Instrukcje
Połącz 1 szklankę wody, mąkę kukurydzianą, melasę i 4 łyżki masła w rondlu. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina zgęstnieje i zacznie bąbelkować, około 3 minut.
Przenieść do miski miksera stojącego i ostudzić, aż do letniego (105 stopni F do 110 stopni F), mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół.
Posypać drożdże ponad 1/2 szklanki letniej wody (105 stopni F do 110 stopni F) w małej misce i odstawić, aż spieniony, o 5 protokół.
Dodać do mieszanki mąki kukurydzianej wraz z 1 szklanką mąki i suchego mleka; wymieszać drewnianą łyżką. Przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce, aż ciasto zwiększy nieco objętość i będzie bąbelkowe, około 30 minut.
Wymieszaj ciasto z zaczepem do ciasta na średniej prędkości, następnie wymieszaj sól i pozostałe 3 do 4 szklanki mąki, 1/2 szklanki na raz, skrobając miskę po każdym dodaniu, aż ciasto połączy się w twardą, lepką kulkę. Zwiększyć prędkość do średnio wysokiej; zagnieść ciasto, aż odciągnie się od miski, o 2 protokół. Wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniatać ręcznie, aż będzie gładka i giętka, dodając więcej mąki w razie potrzeby, około 5 minut.
Umyj dużą miskę olejem roślinnym; dodaj ciasto, przykryj ręcznikiem kuchennym i odstaw w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, 1 godzinę do 1 godziny, 30 minut.
Posmaruj patelnię bochenkową o wymiarach 9 na 5 cali olejem roślinnym. Rozwałkować ciasto i wyłożyć na czystą powierzchnię. Kształt do gładkiej 4-na-8-calowy bochenek, a następnie przenieść do patelni. Przykryć luźno olejowaną folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż Bochenek unosi się nad patelnią o 1/2 cala, 30 minut do 1 godziny. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Odkryć patelnię i przenieść do piekarnika. Zmniejsz temperaturę do 350 stopni F i piec, aż chleb będzie złoty i brzmi pusto po naciśnięciu, 35 do 45 minut. (Przykryć luźno folią, jeśli zbyt szybko się brązowieje.)
Posmaruj roztopionym masłem i pozostaw na patelni, 10 minut. Wyjąć na stojak i ostudzić przed krojeniem lub zamrożeniem.
Niech chleb ostygnie całkowicie, owinąć w folię i folię i zamrozić do 2 tygodni. Aby służyć, Rozpakuj i rozmrażaj w temperaturze pokojowej przez 2 godziny. Podgrzać, owinięte w folię, w temperaturze 300 stopni F, aż do ogrzania, 30 minut.