Chińskie jajka sadzone i pomidory
Chińskie jajka sadzone i pomidory to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. 141 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ketchup, pomidory, wino ryżowe shao xing i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone krewetki z jajkami i Chińskim szczypiorkiem, Chińska kiełbasa, szpinak i jajka smażyć, oraz Smażony bas w paski z pomidorami smażonymi i koperkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami wody. Odstawić. W średniej misce do mieszania dobrze ubić jajka z solą i białym pieprzem.
Podgrzać 3 łyżki oleju w woku na dużym ogniu, aż się połysk.
Dodaj szalotki i smażyć, aż olej jest pachnący i szalotki zmiękły, ale nie rumiane, o 20 sekund.
Dodać jajka i smażyć szybko, obracając jajka wokół na patelni, aż wszystko jest równomiernie ugotowane i po prostu miękkie, o 1 minutę.
Zdejmij z ognia tuż przed całkowitym ustawieniem jaj.
Przełożyć na duży talerz i odstawić.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do woka i podgrzewaj, aż się połysk.
Dodać pokrojone pomidory do woka i smażyć, aż większość miąższu pomidorów ugotuje się, około jednej minuty. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodać ketchup i cukier oraz zawiesinę skrobi kukurydzianej i mieszać, aż mieszanina lekko zgęstnieje, o 20 sekund.
Dodać jajka z powrotem do woka i smażyć, aż wszystko się wymieszać.
Podawać natychmiast. Resztki można schłodzić i podgrzać w kuchence mikrofalowej tylko do momentu podgrzania.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc]()
Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc
Chenin jest niezwykle wszechstronnym winogronem, zdolnym do wytwarzania doskonałych win w wielu różnych odmianach, od późnych zbiorów po słomkowe wino do klasycznego wytrawnego Chenin, a nawet Méthode Champenoise. Ten przykład to cudownie żywy, intensywny, owocowy i pięknie wyważony wytrawny Chenin Blanc. Aromaty zielonych jabłek i białej brzoskwini zapraszają do soczystego, ale napiętego podniebienia. Głębia owoców jest tym, co wyróżnia to wino. Wykazuje dużą trwałość smaku i świeżości, która utrzymuje się na podniebieniu długo po tym, jak wino zniknie. Bardzo indywidualny charakter tego wina sprawia, że jest idealnym towarzyszem ciepłych letnich dni i długich, spokojnych wieczorów.