Chińskie Gotowane Orzeszki Ziemne
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać Chińskie gotowane orzeszki ziemne spróbować. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 6 i kosztuje 62 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 21g białka, oraz 38 g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 47 mówi, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jeśli masz cynamon, cukier, niełuskane orzeszki ziemne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Chińskie Gotowane Orzeszki Ziemne, Gotowane Orzeszki Ziemne, oraz Gorące Przyprawione Gotowane Orzeszki Ziemne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć orzeszki ziemne w kilku zmianach wody, aby pozbyć się resztek brudu.
Dodaj orzeszki ziemne do rondla 3 quart z wystarczającą ilością wody, aby ledwo pokrycie.
Dodaj sos sojowy, cukier, sól, cynamon, anyż, goździki i suszone chili.
Umieścić garnek na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Niższe ciepło, aby stały, ale nie walcowanie gotować i gotować przez 3 do 5 godzin, w zależności od tego, jak delikatne lubisz orzeszki ziemne. Sprawdzaj garnek co godzinę, aby upewnić się, że płyn nie wysycha. W razie potrzeby uzupełnij wodą, tak aby poziom płynu pokrywał tylko orzeszki ziemne. Alternatywnie, umieścić wodę, orzeszki ziemne i przyprawy w powolnej kuchence i gotować przez noc.
Z rowkiem łyżką, pobrać orzeszki ziemne z duszenia cieczy i służyć ciepły lub letni. Resztki orzeszków ziemnych przechowuj w płynie do duszenia w lodówce.