Chińskie danie mamy
Przepis chińskie danie mamy jest gotowe w około 30 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. To danie główne ma 457 kalorii, 36g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 24% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką cebulę, makaron chow mein, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można podążać za tym daniem głównym z Slushies Arbuzowo-Brzoskwiniowe jako deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na całkiem dobry wynik spoonacular 62%. Podobne przepisy są Jak gotować: Chop suey, popularne chińskie mieszać smażone mieszane danie warzywne, Najlepsze muffiny z cukinii mamy, oraz Hiszpański ryż mamy.
Instrukcje
Na dużej patelni gotować boczek, aż będzie chrupiący; wyjąć na papierowy ręcznik, aby osuszyć.
Pokrój wieprzowinę na 3-in. x 1/2-in. paski. W ociekającym boczku smażyć wieprzowinę i czosnek na średnim ogniu przez 2-3 minuty. Wymieszać w 1/2 szklanki wody, sosie sojowym, imbirze i pieprzu. Zmniejszyć ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Dodaj zieloną paprykę, cebulę i seler; smażyć na średnim ogniu przez 3 minuty lub do momentu, gdy warzywa będą chrupiące-delikatne.
Połączyć skrobię kukurydzianą i pozostałą wodę, aż będzie gładka; dodać do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Dodać kasztany wodne, pędy bambusa i boczek; podgrzać.
Podawać z ryżem lub makaronem chow mein.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze typy dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i dania-oczywiście-ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Recenzenci bardzo lubią to z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)]()
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można delektować się pikantnymi etnicznymi potrawami od chińskich po indyjskie. Świetny również jako aperitif.