Chińskie cukierki z mleka imbirowo-limonkowego
Chińskie cukierki z mleka imbirowo-limonkowego mogą być tylko napojem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 100 i kosztuje 9 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 29 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z limonki, olej z limonki, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 39 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Cukierki Cajeta (Cukierki Cynamonowe Do Żucia), Golden Milk: kremowa herbata kurkuma i imbir z mlekiem kokosowym, oraz herbata imbirowa, herbata imbirowa z mlekiem, jak zrobić adrak wali chai dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskaj tył patelni z nieprzywierającym sprayem i odstaw na bok—chyba że masz marmurową płytę, w takim przypadku spryskaj ją zamiast tego!
W ciężkim rondlu na małym ogniu połącz cukier, syrop kukurydziany, odparowane mleko, masło, skrobię kukurydzianą, glicerynę i sól. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia cukru.
Podnieś ciepło do średniej wysokości, przymocuj termometr do cukierków i przestań mieszać! Zawsze mówię poważnie, kiedy mówię przestań mieszać, ale tym razem naprawdę tak myślę. Mleko ma tendencję do brązowienia na spodzie i bokach patelni, a jeśli wymieszasz, będziesz miał kawałki spalonego mleka w cukierkach.
Podgrzewaj, aż temperatura osiągnie 121°. mieszanina będzie miała jasny karmelowy kolor.
Natychmiast wlać mieszaninę cukierków na przygotowaną patelnię, pamiętając, aby nie zeskrobać DNA rondla podczas nalewania. Za pomocą szpatułki spryskanej nieprzywierającym sprayem, Złap stopione cukierki, gdy będą spływać z blachy i złóż je w kierunku środka. Rób to ze wszystkich stron, aż cukierek zacznie zachować swój kształt ,ale nadal jest bardzo ciepły (zbyt ciepły do obsługi).
Kiedy cukierek staje się wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wlać olej z limonki i umieścić skórkę z limonki i imbir na środku cukierka i nadal składać końce w kierunku środka, tak aby olej, Skórka z limonki i imbir zostały włączone.
Spryskaj ręce nieprzywierającym sprayem. Zacznij ciągnąć cukierki, a następnie doprowadzić końce razem złożyć cukierki. Chwyć ponownie oba końce, pociągnij i połącz końce, ponownie składając linę cukierków na pół. Kontynuuj ciągnięcie i składanie, ciągnięcie i składanie, aż cukierki są zbyt trudne do ciągnięcia i stają się lekkie i nieprzezroczyste.
Na powierzchni roboczej rozciągnij cukierki w długą linę o średnicy około 1/2 cala. Spryskaj nożyczkami nieprzywierającym sprayem i wytnij 1/2-calowe kawałki liny, pracując szybko, zanim cukierki całkowicie ostygną.
Natychmiast owinąć cukierki kawałkami papieru woskowego. Przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnym, suchym miejscu do tygodnia.