Chińskie Ciasteczka Migdałowe
Need a deser wegetariański? Chińskie ciasteczka migdałowe mogą być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 84 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 48. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka ekstraktu z migdałów, masło, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Chińskie Ciasteczka Migdałowe, Chińskie Ciasteczka Migdałowe, oraz Chińskie Ciasteczka Migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, z mikserem na średniej prędkości, beat 1 szklanka masła i cukru, aż będzie gładka.
Dodać całe jajko i ekstrakt z migdałów i ubić, aż dobrze wymieszane.
Dodaj mąkę i proszek do pieczenia; wymieszaj, a następnie ubijaj, aż dobrze się wymieszasz.
Kształt ciasta na 1 - calowe kulki, spłaszczyć każdy lekko, i miejsce o 1 cal od siebie na maślane 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia.
W małej misce ubij żółtko z mlekiem, aby zmiksować.
Ciastka posmarować lekko mieszanką jajeczną; resztę wyrzucić. Na środek każdego ciastka wcisnąć migdał i posypać około 1/8 łyżeczki sezamu.
Piec ciasteczka w 325 regularne lub Piec konwekcyjny, aż lekko rumiane, 15 do 20 minut; jeśli pieczenia dwóch arkuszy na raz w jednym piekarniku, zmienić ich pozycje w połowie pieczenia.
Niech ciasteczka ostygną na arkuszach przez 5 minut, a następnie użyj szerokiej szpatułki, aby przenieść do stojaków, aby całkowicie ostygnąć.