Chińskie Brokuły Z Sosem Imbirowym
Chińskie brokuły z sosem imbirowym mogą być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 1 i kosztuje 2,86 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 482 kalorie. Mieszanka brokułów, oleju roślinnego, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest dostarczany przez Recipezaar. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chińskie Brokuły Z Sosem Imbirowym, Chińskie brokuły z Garlickim imbirem Miso, oraz Chińskie brokuły Wontons w jasnym rosole imbirowo-sojowym.
Instrukcje
Pokrój łodygi brokułów na pół wzdłuż, jeśli mają więcej niż 1/2 cala średnicy.
Pokrój łodygi i liście na 2-calowe kawałki, utrzymując końce łodygi oddzielone od liści. W małej misce połączyć bulion, wino ryżowe, sok imbirowy, skrobia kukurydziana, sól i cukier.
Podgrzać 14-calowy wok z płaskim dnem na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje w ciągu 1 do 2 sekund od kontaktu. Zawirować w oleju, dodać imbir, i mieszać-smażyć 10 sekund lub aż imbir jest pachnący.
Dodaj tylko łodygi brokułów i smaż 1 do 1-1 / 2 minut, aż łodygi będą jasnozielone.
Dodaj liście i Stir-smażyć 1 minutę, aż liście są po prostu utykają. Wymieszać mieszaninę bulionu i zawirować go w woku. Smażyć 1 minutę lub aż sos lekko zgęstnieje i lekko pokryje warzywa.Uwaga: aby zrobić sok z imbiru, zetrzyj niewielką ilość imbiru, a następnie wyciśnij go palcami, aby wyodrębnić sok.