Chiński Schłodzony Makaron
Chiński schłodzony makaron może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 331 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz świeży makaron jajeczny, olej canolan, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ahi Poke z schłodzonym makaronem sezamowym, Schłodzony makaron w pikantnym sosie, oraz Zaru Soba-Schłodzony Makaron Japoński.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Tymczasem, w dużej misce, połączyć olej sezamowy, czarny sos sojowy, balsamiczny, cukier, sól, i Chile oleju.
Trzepaczka do miksowania. Wymieszać w połowie plasterków szalotki. Odstawić do lodówki.
Gdy woda się zagotuje, doprawić solą, aż woda będzie smakować jak woda morska. Makaron zanurzyć we wrzącej wodzie i gotować, 3 do 5 minut, aż al dente.
Umieść durszlak w zlewie.
Wyjmij garnek z ognia i wylej większość wody do durszlaka, łapiąc makaron, gdy woda się wyleje.
Wyjmij durszlak z zlewu i napełnij garnek jeszcze zawierający makaron zimną wodą. Chcesz, aby makaron szybko ostygł, zanurzając się w zimnej wodzie. Zapewni to żucia tekstury.
Dokładnie odcedzić makaron w durszlaku, potrząsając go kilka razy, aby usunąć nadmiar wody pokrywającej makaron.
Rozłóż ręcznik kuchenny na płaskiej powierzchni i obróć makaron na ręcznik. Delikatnie użyj drugiego ręcznika, aby wysuszyć makaron. Usunięcie nadmiaru wilgoci zapewnia, że sos będzie miał odpowiedni wpływ Smakowy na makaron. Każda woda z gotowania makaronu rozcieńcza makaron i sprawia, że smakują bardziej jak woda niż cokolwiek innego. Ostrożnie przenieść im miskę z sosem. Użyj rąk, aby wymieszać makaron z sosem, dbając o to, aby cały makaron został pokryty. Przykryć plastikiem i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Makaron ten można marynować przez kilka godzin lub na noc przed podaniem.
Podawać na zimno, rzucając je ponownie w sosie tuż przed podaniem, i udekorować pozostałymi szalotki.
Usuń łodygi z chiles następnie umieścić w robocie kuchennym i mieszać, aż zostaną całkowicie rozbite.
Użyj gumowej szpatułki i zeskrobaj na średniej wielkości patelnię saute.
Dodać olej i dobrze wymieszać. Ustaw patelnię na średnim ogniu. Delikatnie rozgrzać olej powoli tak, że wyciąga kolor i smak chiles. Dobrze wymieszać i doprawić solą. Gdy olej ledwo się gotuje, gotuj przez 5 do 6 minut. schłodzić ciepło i pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku do momentu użycia.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc]()
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.