Chiński Kurczak Pomarańczowy
Przepis Chiński Pomarańczowy kurczak może zaspokoić swoje chińskie pragnienie w około 35 minut. Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 22g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wina shaoxing, pieprz, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jeden Patelnia Chiński Kurczak Pomarańczowy, Kurczak Chiński Pomarańczowy, oraz Chiński Kurczak Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W płytkiej, średniej misce wrzucić kawałki kurczaka z sosem sojowym i winem.
Odstawić podczas zrobić sos.
Za pomocą obieraczki do warzyw Usuń 4 wzdłużne paski skórki z 1 pomarańczy-każdy pasek powinien mieć około 3/4 cala szerokości i 3 1/2 do 4 cali długości. Ułożyć skórkę w jednej warstwie między ręcznikami papierowymi i kuchenką mikrofalową na wysokości w 20-sekundowych krokach, aż do wyschnięcia i kruchości, ale nie rumiane, łącznie 60 do 80 sekund.
Niech skórka ostygnie, a następnie drobno posiekać. W razie potrzeby użyj mikropłytki, aby usunąć część pozostałej skórki z pomarańczy i zarezerwować ją do dekoracji. (W razie potrzeby, zest drugą pomarańczę dla dodatkowego dekorowania.)
Wyciśnij tyle soku z obu pomarańczy, aby odmierzyć 1/2 szklanki. W małej misce, ubij razem sok i 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej, aż do rozpuszczenia skrobi kukurydzianej.
W patelni 10-calowej, podgrzać 1 łyżka oleju na umiarkowanym ogniu, aż do gorąca, ale nie palenie.
Dodaj czosnek, imbir, pokruszony czerwony pieprz i suszoną skórkę pomarańczową i smażyć na złoty kolor, o 30 sekund.
Dodać sos sojowy, wino, ocet i cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści, o 5 sekund. Wymieszać mieszaninę soku pomarańczowego-skrobi kukurydzianej, a następnie dodać go do patelni. Doprowadzić sos do wrzenia, mieszając, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 1 minutę.
Wyjąć patelnię z ognia i odstawić na bok podczas smażenia kurczaka.
Linia duża obramowana blacha do pieczenia z ręcznikami papierowymi.
W 10-calowej patelni żeliwnej, rozgrzać 1/2 cala oleju, aż termometr do głębokiego smażenia rejestruje 185°. tymczasem, płaszcz połowę kurczaka, kilka sztuk na raz, w skrobi kukurydzianej, upewniając się, że są one dobrze pokryte i delikatnie knocking off nadmiar, a następnie przenieść na talerz. Ostrożnie dodać wszystkie pokryte kurczaka do gorącego oleju, rozdzielając kawałki od siebie. Smażyć kurczaka, obracając go raz lub dwa razy, aż będzie głęboki złoty, około 5 minut. Podczas smażenia dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać olej w temperaturze365. za pomocą metalowego pająka lub łyżki z rowkiem przenieś kurczaka tak, jak zrobiono na wyłożonej papierowym ręcznikiem blasze do pieczenia. Kontynuuj płaszcz i smaż pozostałego kurczaka w ten sam sposób, przywracając olej do365 między partiami.
Gdy kurczak jest smażony, umieść patelnię reserved sos pomarańczowy na umiarkowanie małym ogniu i doprowadzić go do duszenia, mieszając i rozcieńczając sos z odrobiną wody, jeśli to konieczne.
Dodać kurczaka i mieszać, aż dokładnie pokryje się sosem.
Przenieść kurczaka do naczynia i udekorować szalotki, i, w razie potrzeby, czerwone plastry chile i świeżo startej skórki pomarańczowej.
Podawać natychmiast z ryżem.