Chiński duszony mieszany makaron z grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 549 kalorii, 21g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka boczniaków, grzyb ucha drewna, Olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Makaron ryżowy z wonton / chińskie Ravioli w sosie grzybowym, Makaron Chiński, oraz Chiński Makaron Warzywny dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Czarne grzyby opłukać w zimnej wodzie; moczyć w wodzie do pokrycia, 15 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Odcedzić, zastrzegając moczenie cieczy; usunąć i wyrzucić łodygi.
3
3 szklanki (750 ml) wrzącej wody zalać suszonym grzybem drzewno-usznym; gdy ostygnie, odcedzić, usunąć łodygi i pokroić w julienne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Grzyby białe lub kremowe kroimy na połówki lub ćwiartki lub na grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Crimini
5
Na woku lub dużej patelni rozgrzać 4 łyżeczki (20 ml) oleju na średnim ogniu; gotować grzyby shiitake do uzyskania złotego koloru z obu stron. Wymieszać z filiżanką (125 ml) płynu do namaczania shiitake, 1 łyżką (15 ml) wina ryżowego i sosem sojowym; gotować, aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Wino Ryżowe
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Podgrzać 1 łyżkę (15 ml) oleju; gotować grzyby białe lub cremini na złoty kolor. Wymieszać z pozostałym winem ryżowym i solą; gotować, aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Crimini
Wino Ryżowe
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Dodaj do grzybów shiitake.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
9
Podgrzać 1 łyżkę (15 ml) oleju; gotować pędy bambusa i marchew, aż krawędzie zaczną brązowieć. Wymieszać z cukrem; gotować, ciągle mieszając, aż się zrumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Pasek Skórki Cytrynowej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Dodaj do grzybów shiitake i cremini.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Crimini
11
W dużym garnku z wrzącą wodą, gotować makaron do miękkości; odcedzić. Tymczasem w woku podgrzać pozostały olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
12
Dodać 1 łyżkę (15 ml) zielonej cebuli i imbiru; gotować 10 sekund. Wymieszać z grzybem drzewno-usznym i białym pieprzem; gotować, ciągle mieszając, 1 minutę. Pozostałą część płynu do namaczania shiitake wymieszać do filiżanki (125 ml) i wywaru; doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się o jedną trzecią. Wymieszać boczniaki i mieszankę Grzybowo-warzywną; gotować aż boczniaki zmiękną. Wymieszać z sosem ostrygowym i mieszaniną skrobi kukurydzianej; gotować, aż zgęstnieje. Wymieszaj pozostałą zieloną cebulę, grzyby enoki, orzeszki piniowe i olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczniaki
Grzyby Enoki
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Sos Ostrygowy
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Szczypta Białego Sezamu
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.