Chiński bakłażan na parze z sosem sojowym i olejem sezamowym
Chiński Styl na parze bakłażan z sosem sojowym i olejem sezamowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 193 kalorie, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, olej sezamowy, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chińska ryba na parze z sojowym sosem sezamowym {wideo}, Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, oraz Bakłażan Na Parze Sezam dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połowę bakłażanów i umieścić w parowarze. Paruj, aż mięso będzie miękkie i nasycone wilgocią, około 20 minut.
Wyjąć z parownika i ostudzić. Gdy bakłażany są na tyle chłodne, aby obsłużyć, zgarnij miąższ w długich segmentach, pozostawiając jak najlepiej kieszenie nasion w bakłażanie.
W międzyczasie ubij razem oliwę z oliwek, olej sezamowy, sos sojowy, ocet, czosnek, 1/2 łyżeczki soli, cukier, tahini i olej chili. Wrzucić bakłażana w sosie, a następnie do smaku dodać więcej soli, cukru lub octu według uznania.
Dekoruj szalotki, kolendra, i / lub prażone nasiona sezamu.