Chiński Baby Bok Choy z sosem grzybowym

Chiński Baby Bok Choy z sosem grzybowym wymaga z grubsza 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 65 kalorii. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka grzybów portobello, olej roślinny, zielona cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Kolacja: makaron z schabem, Chińskim bakłażanem, Baby Bok Choy i pikantnym sosem Miso, Kurczak orzechowy i Chiński makaron jajeczny z Baby Bok Choy i Baby Corn, oraz Baby Bok Choy z chińskimi grzybami.
Instrukcje
W misce, wymieszać sos ostrygowy, sos sojowy, i brązowy cukier, aż cukier się rozpuści.
Wymieszaj skrobię ziemniaczaną i wodę w małej misce i wymieszaj ją z sosem ostrygowym, aż będzie gładka.
Napełnij garnek wodą, zagotuj i wymieszaj z solą i olejem roślinnym.
Umieść bok choy do wrzącej wody i gotuj, aż stanie się miękki, błyszczący i jasnozielony, 2 do 3 minut.
Odcedzić bok choy i ułożyć atrakcyjnie na półmisku.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni lub wok, aż olej mieni się, a następnie wrzucić zieloną cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż pachnące, o 20 sekund; wymieszać grzyby. Gotować i mieszać, aż grzyby zaczną się lekko kurczyć.
Grzyby posypać lekko solą. Nadal gotować grzyby, często mieszając, aż będą miękkie, około 5 minut.
Wlać mieszaninę sosu ostrygowego, następnie mieszać, aż sos zgęstnieje i pokryje grzyby, 30 sekund do 1 minuty.
Wlać zagęszczony sos grzybowy na bok choy; podawać natychmiast.