Chińska Wołowina Z Brokułami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Chiński brokuł wołowina spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 566 kalorii, 30g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok pomarańczowy, imbir, cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Spróbuj Chińska Wołowina Z Brokułami, Chińska wołowina i brokuły, oraz Chińska Wołowina z brokułami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Chińska Wołowina Z Brokułami
Składniki1 lb stek z polędwicy wołowej, stek z ribeye bez kości lub stek minutowy (patrz uwaga dotycząca mięsa koszernego poniżej) 1 lb różyczek brokułów (około 2 lbs brokuły z całej głowy, wycięte z łodyg na średniej wielkości różyczki)1/4 łyżeczki sody1 / 4 szklanki sosu sojowego o niskiej zawartości sodu lub sosu tamari, podzielony1 łyżka wytrawnego sherry (lub substytut 1 łyżka soku pomarańczowego) 2 łyżki soku pomarańczowego3 łyżki skrobi kukurydzianej, podzielony1 / 2 łyżeczki czosnku w proszku
Szczypta cayenne1 / 4 szklanki pestek winogron lub oleju arachidowego, podzielony2 łyżki brązowego cukru1 łyżeczka świeżego mielonego imbiru (lub ½ łyżeczki suszonej przyprawy imbirowej) 2 szklanki gotowanego na parze brązowego ryżu lub quinoa (opcjonalnie)