Chińska wieprzowina z makaronem
Chińskie Wieprzowina 'n' Makaron zajmuje około 35 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 1,95 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 397 kalorii , 31 g białka i 10 g tłuszczu . 19 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Sprawdza się dobrze jako chińskie danie główne. Ten przepis z Taste of Home wymaga sosu sojowego, kapusty, cebuli i oleju sezamowego. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 90% , co jest super. Makaron z chińskim jarmużem i grzybami Shitake , Makaron ryżowy z wontonem/chińskimi ravioli w sosie grzybowym i Chińskie żeberka wieprzowe z grilla są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie w małej misce wymieszaj sos hoisin, sos sojowy i olej sezamowy; odstaw.
Na dużej patelni o nieprzywierającej powierzchni lub woku smaż wieprzowinę na 2 łyżeczkach oleju rzepakowego przez 3 minuty lub do momentu, aż straci różowy kolor.
Zdjąć i trzymać w cieple. Na tej samej patelni podsmażyć paprykę, groszek i cebulę w pozostałym oleju przez 3 minuty.
Dodaj kapustę i smaż przez kolejne 2 minuty lub do momentu, aż warzywa będą chrupiące i miękkie.
Wymieszaj odłożoną mieszankę sosu hoisin i wlej do patelni. Włóż wieprzowinę z powrotem do patelni; podgrzej.
Odcedź makaron, dodaj go do patelni i wymieszaj.
Posyp każdą porcję 1 łyżką kolendry.