Chińska wieprzowina słodko-kwaśna
Chińska słodko-kwaśna wieprzowina to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.21 za porcję. 77 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz chinkiang, wino ryżowe shaoxing, wieprzowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane Chińskie słodko-kwaśne Kaboby wieprzowe, Pieczony Słodko-Kwaśny Kurczak Chiński, oraz Słodko-Kwaśna Kapusta Pekińska Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić mięso w plastry 1-cal długości i około 1/4 cala grubości.
Połącz 1 łyżeczkę soli i wina ryżowego w średniej misce i wymieszaj, aby połączyć.
Dodać wieprzowinę i przenieść do lodówki. Pozostawić do marynowania co najmniej 30 minut i do nocy.
Połączyć 1/2 łyżeczki soli, cukier, ocet, sos sojowy i 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej w małej misce i wymieszać do połączenia.
Rozgrzać olej w wok lub holenderski piekarnik do 177°. ubić razem jajko i pozostałe 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej, aby utworzyć ciasto. Schab posmarować cieście, pozostawić nadmiar do odsączenia i ostrożnie przenieść do gorącego oleju, dodając kawałki po kolei, aby zapobiec zbrylaniu się. Gotować, aż chrupiące i ledwo gotowane przez, o 3 protokół.
Wyjąć wieprzowinę łyżką szczelinową. i przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Wylać wszystkie oprócz 3 łyżek oleju w woku i powrócić do średnio wysokiego ciepła.
Dodać imbir i szalotki i smażyć aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj paski wieprzowe i smaż przez 30 sekund, aby wrzucić mięso do pachnącego oleju.
Dodaj cały czas bulionu lub wody, doprowadzić płyn do gotowanego na wolnym ogniu, następnie cukier/ocet / mieszanka soi. Mieszaj szybko, gdy ciecz zgęstnieje, aby zapobiec zbrylaniu się skrobi kukurydzianej. Gotować, aż sos zgęstnieje i nie smakuje jak skrobia kukurydziana, o 30 sekund.
Skropić olejem sezamowym i podawać natychmiast.