Chipsy ziemniaczane i jarmuż z majonezem cytrynowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 609 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,06 zł za porcję. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz liście jarmużu, majonez, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chipsy do squasha z majonezem cytrynowym, Hot dogi zawinięte w boczek z awokado, pomidorem, cebulą, majonezem i chipsami ziemniaczanymi, oraz Chipsy z jarmużu z cytrynowym dipem jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Żetony: umieść stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Usunąć grubą łodygę z jarmużu i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jarmuż
4
Pokrój liście na 2 do 3-calowych kawałków.
5
Umieścić je w misce i skropić oliwą z oliwek. Dobrze rzucaj. Ułóż jarmuż w jednej warstwie na pergaminowych blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Jarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Do Szczotkowania I Smażenia
6
Piec przez 10 do 12 minut, aż chrupiące i lekko ciemne na brzegach. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Używając krajalnicy mandoliny lub ostrego noża, pokrój białe ziemniaki i słodkie ziemniaki w plastry o grubości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki
Biały Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mandolina
Nóż
8
Umieścić je w misce i skropić oliwą z oliwek. Dobrze rzucaj. Ułóż w jednej warstwie (bez nakładania się) na wyłożonych pergaminem arkuszach do pieczenia i piecz przez 12 minut. Obróć plastry i nadal piec, sprawdzając co 2 minuty, aż brązowy i chrupiące, o 6 do 8 minut dłużej. Doprawić frytki solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Frytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
Do Szczotkowania I Smażenia
9
Majonez: w małej misce połącz majonez, sok z cytryny i skórkę z cytryny. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Skórka Cytrynowa
Majonez
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
10
Wszystkie chipsy przełożyć do dużej miski i podawać z majonezem.