Chipsy ziemniaczane Yukon Gold z białą anchois
Chipsy ziemniaczane Yukon Gold z białą anchois to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 63 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka anchois, oliwy z oliwek, ziemniaków Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Yukon via Vermont: Yukon Złote placki ziemniaczane i masywny mus jabłkowy, Skórki Ziemniaczane Yukon Gold, oraz Sałatka Ziemniaczana Yukon Gold.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 177° (patrz uwaga). Wyłożyć blachę do pieczenia za pomocą silikonowej maty do pieczenia lub pergaminu. Przygotuj identyczną blachę do pieczenia i inną matę silikonową lub kawałek pergaminu.
Obrać ziemniaki. Użyj japońskiej mandoliny lub bardzo ostrego noża, aby pokroić ziemniaki wzdłuż na cienkie plasterki papieru.
Wybierz 6 największych plastrów, które mają najbardziej podobny kształt. Za pomocą ostrego noża do parkowania wykonaj 3 małe rozcięcia z rzędu na środku każdego plasterka, aby sardela mogła być przewleczona na całej długości.
Filet anchois przecedzić przez szczeliny jednego plastra. Powtórz z pozostałymi sardelami i plastrami ziemniaków.
Posmaruj obie strony chipsów oliwą z oliwek i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ułóż plastry na przygotowanej blasze do pieczenia i przykryj drugą matą silikonową lub kawałkiem pergaminu . Top z drugiej blachy do pieczenia i umieścić przekładany zespół w piekarniku.
Piec przez 10 do 15 minut lub aż chipsy są złotobrązowe.
Aby podawać, doprawić gorące chipsy solą i pieprzem i umieścić każdy chip na małym talerzu.
Jeśli wolisz, smaż frytki w oleju rzepakowym ogrzanym do 191°. smażyć frytki na złoty kolor. Wyciąg z gorącego oleju łyżką szczelinową lub pająkiem i osuszyć na papierowych ręcznikach. Doprawić solą i pieprzem i podawać na gorąco.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Był również czterokrotnie nominowany do Nagrody Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni na Środkowym Zachodzie, zdobywając nagrodę w 200
Tru, która otworzyła swoje podwoje w maju 1999 roku, została nominowana do Nagrody Jamesa Bearda w 2000 roku dla najlepszej nowej restauracji i uznana za jedną z 50 najlepszych restauracji na świecie przez Condé Nast Traveler. Tramonto jest współautorem, wraz ze swoim partnerem Gale Gand, amerykańskich Brasseries i jajek z mąki maślanej.Mary Goodbody jest znaną w kraju pisarką i redaktorką żywności, która pracowała nad ponad czterdziestoma pięcioma książkami. Jej ostatnie tytuły to Williams-Sonoma Kitchen Companion, the garden Entertainment Cookbook i Back To The Table. Jest redaktorką kwartalnika IACP Food Forum, pierwszą redaktorką naczelną magazynu Cooks, a także redaktorem naczelnym magazynu Choc-olatier i magazynu Pastry Art & Design.Tim Turner jest uznanym w kraju fotografem kulinarnym i stołowym. Jest dwukrotnym zdobywcą nagrody Jamesa Bearda za najlepszą fotografię kulinarną, ostatnio w 200
Jego wcześniejsze projekty to Charlie Trotters Recipes, Charlie Trotter 's Meat and Game, The Inn at Little Washington, Norman' s New World Cuisine (by Norman Van Aken), Jacques Pepin ' s Kitchen i American Brasserie.
Dodaj notatki moje notatki
Możesz uwierzyć, że nikt jeszcze nie przejrzał tego przepisu? Wnikliwe i dobrze poinformowane recenzje naszych członków są częścią tego, co sprawia, że Epicurious jest najlepszą witryną z jedzeniem na świecie. Zaloguj się, aby jako pierwszy przejrzeć ten przepis i wyrazić swoją opinię.
{{ _.each(items, function (item) { }}
Więcej przepisów od Bon Appétit
Pałeczki Chlebowe Rozsiewane
Mus karmelowy Napoleon z sosem karmelowym i jagodami
Karmelizowane banany i krem waniliowy w filiżankach
Kawior wędzony i Hummus na grzankach Pita
Curry-marynowane małże na pół muszli
Suszona żurawina i biała czekolada Biscotti
Kwadraty ananasa, Mango i papai
Krakersy Z Kozim Serem Tapenade
przejdź do mojego pudełka z przepisami