Chipsy ziemniaczane rozgrzane na grillu z sosem Gorgonzola i szczypiorkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chipsów ziemniaczanych rozgrzanych na grillu z sosem Gorgonzola i szczypiorkiem. Jedna porcja zawiera 620 kalorii, 19g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.46 za porcję. Jeśli masz pod ręką mleko, szczypiorek, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone chipsy ziemniaczane z sosem serowym Gorgonzola, Rozgrzane Połówki Mango Z Sosem Cynamonowo-Jogurtowym, oraz Gorące chipsy ziemniaczane z sosem z sera pleśniowego.
Instrukcje
Rozgrzać grill do wysokiej.
Masło rozpuścić w średnim rondlu na ruszcie grilla.
Ubić mąkę i gotować przez 1 minutę.
Dodać gorące mleko i ubijać, aż będzie gładka i zagęszczona, 5 minut.
Ubić oba sery i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Umieść grubą folię aluminiową na grillu i pokryj ją chipsami ziemniaczanymi. Pozostawić do podgrzania, około 2 minut.
Chipsy ziemniaczane przełożyć na talerz, skropić sosem serowym i posypać szczypiorkiem.