Chipsy ze słodkich ziemniaków i buraczków z solą czosnkowo-rozmarynową
Słodkie ziemniaki i buraki Chipsy z czosnkiem rozmaryn sól może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 2G białka, oraz 55 g tłuszczu. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka soli, ząbek czosnku, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Rozmaryn sól morska i ocet burak chipsy, Czosnek Rozmaryn Pieczone Słodkie Chipsy Ziemniaczane, oraz Rozmaryn Słodkie Chipsy Ziemniaczane.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: krajalnica V lub mandolina, termometr do głębokiego smażenia
Warzywa umyć i bardzo dobrze wysuszyć. Odstawić.
W małej misce połączyć czosnek, rozmaryn i sól. Odstawić.
Rozgrzać olej w dużym garnku na dużym ogniu do 350 stopni F.
W międzyczasie przycinaj 1 cal od końca każdego słodkiego ziemniaka. Używając krajalnicy V lub mandoliny, pokrój słodkie ziemniaki na bardzo cienkie plasterki, o grubości około 1/8 cala. Przyciąć 1 cal od korzenia buraków. Używając krajalnicy V lub mandoliny pokrój buraki na bardzo cienkie plasterki, o grubości około 1/8 cala.
Gdy olej jest gorący dodać około jednej czwartej plasterków słodkich ziemniaków.
Niech smażyć, aż złoty i bulgotanie prawie całkowicie ustąpi, o 2 do 3 protokół. Za pomocą Sitka siatkowego lub łyżki szczelinowej Usuń wióry na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia.
Posypać czosnkiem, rozmarynem i mieszaniną soli. Kontynuuj z pozostałymi słodkimi ziemniakami.
Następnie usmażyć 1/4 buraków.
Niech smażyć, aż zwinięte na brzegach i większość bąbelków ustąpi, o 3 do 4 protokół.
Przenieść buraki do innej wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia i posypać mieszaniną soli. Kontynuuj z pozostałymi burakami.
Ostudzić i przełożyć na talerz.