Chipsy z orzechów laskowych
Chrupki z orzechów laskowych może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 51 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Ten przepis z BBC Good Food wymaga orzechów laskowych, mąki, ekstraktu z wanilii i białek. 29 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak spektakularne. Chipsy Miodowo-Orzechowe, Chipsy morelowo-orzechowe, oraz Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem do pieczenia. Orzechy laskowe tostujemy na suchej patelni, następnie mielimy w robocie kuchennym lub mini chopperze do zgrubnego zmielenia.
Wymieszać mąkę, cukier i zmielone orzechy.
Białka ubić na miękkie szczyty, następnie złożyć na suche składniki z wanilią.
Na wyłożoną blachę do pieczenia upuść łyżeczki mieszanki, rozmieszczone w odstępach.
Piec przez 8-10 minut, aż zacznie kolorować.
Pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut, a następnie wyjmij i ostudź całkowicie na stojaku z drutu. Przechowywać w puszce do 3 tygodni.