Chipsy Z Chili Tortilla
Chipsy z chili Tortilla mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ta zupa ma 430 kalorii, 4G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mielonego proszku chili, olej arachidowy, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chipsy Tortilla Chili Lime, Kurczak chili miski z domowymi chipsami tortilla, oraz Chipsy Paleo Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlej olej z orzeszków ziemnych do dużego (11 x 4 cale) garnka ze stali nierdzewnej wyposażonego w termometr cukierkowy; chcesz, aby olej miał co najmniej 1 cal głębokości.
Rozgrzać olej do około 380 stopni lub prawie dymiąc.
Tortille pokroić w ćwiartki (będą wydawały się duże)i dodać je partiami do gorącego oleju, nie tłocząc ich. Gotować przez 2 do 3 minut, zmieniając raz na brązowy równomiernie.
Wyjmij tortille za pomocą płaskiego drucianego sitka lub szczypiec i umieść je na patelni wyłożonej papierowymi ręcznikami. Kontynuuj gotowanie chipsów, aż wszystkie są smażone.
W międzyczasie połącz sól, proszek chipotle, proszek chili i kminek w małej misce. Podczas gdy chipsy są jeszcze gorące, posypać je równomiernie mieszanką przypraw.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.