Chipsy warzywne z dipem z niebieskiego sera
Chipsy warzywne z dipem z niebieskim serem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 184 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać buraki, sól koszerna i pieprz, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chipsy ziemniaczane z dipem z sera pleśniowego, Gorące chipsy ziemniaczane z sosem z sera pleśniowego, oraz Chipsy ziemniaczane z sosem do zanurzania sera pleśniowego.
Instrukcje
Zrób dip: zmiksuj ciężki krem w blenderze, aż lekko zgęstnieje.
Dodać śmietanę, sok z cytryny, ser pleśniowy, szalotki i czosnek w proszku i pulse połączyć. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i schłodzić 2 godziny.
Podgrzać 1 do 2 cale oleju roślinnego w dużym garnku na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia rejestruje 350 stopni F. reszta regał chłodzenia na blasze wyłożonej papierowymi ręcznikami.
Mąkę rozłóż w naczyniu do pieczenia, dodaj plasterki buraków i wrzuć. Odciąć nadmiar mąki, a następnie podsmażyć buraki partiami (nie przelewać garnka), mieszając od czasu do czasu, aby się nie kleiły do siebie, 3 do 5 minut, lub do czasu, aż fizzling wokół chipsów spowalnia.
Frytki przełożyć łyżką szczelinową do stelaża i doprawić solą.
Niech ostygnie co najmniej 5 minut; chipsy będą chrupiące, jak ostygną. Przywróć olej do 350 stopni F między partiami.
Uzupełnij olej, jeśli to konieczne, i wróć do 350 stopni F. pogłębiać plastry słodkich ziemniaków w mące i smażyć partiami, mieszając, 2 do 3 minut.
Przełożyć do stelaża, doprawić solą i ostudzić.
Chipsy podawać z dipem z niebieskiego sera.