Chipsy Pita Southwest
Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 33 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 72. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cayenne, olej roślinny, chili w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Serowe Chipsy Pita, Cynamonowe Chipsy Pita, oraz Chipsy Pita Z Dipem Ogórkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 177°. Linia 2 duże płytkie blachy do pieczenia z folią.
W małej misce, wymieszać olej roślinny, chili w proszku, kminek i cayenne.
Połóż 1 rundę pita na desce do krojenia.
Pędzel obie strony mieszaniną oleju i posypać jedną stronę z 1/4 Puchar Cheddar.
Pokroić w 6 trójkątów i umieścić, ser bok do góry, na blasze do pieczenia. Powtórz z 5 więcej pitas(3 pitas na arkusz).
Wyjąć patelnie z piekarnika, obrócić frytki szczypcami, i piec, aż złoty i chrupiące, o 3 do 4 protokół więcej.
Przenieść chipsy do stojaka i ostudzić.
Powtórz proces z pozostałymi pitami. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej do jednego miesiąca.
Jeśli dajesz jako prezent, Pakuj w świąteczne puszki lub torby celofanowe ozdobione wstążkami.